HERFSTVAKANTIE EN STUDIEDAG

BESTEDING GELD OUDERBIJDRAGE

VOORLEESWEDSTRIJD

VRAAG VAN DE MAAND VAN DE GGD

Herfstvakantie en studiedag
De herfstvakantie is begonnen. Tijd voor iedereen om even lekker bij te komen van de eerste weken op school. Het belooft een week te worden om lekker met je regenjas en laarzen aan in de plassen te gaan stampen. We wensen jullie een heel fijne vakantie. De maandag na de vakantie hebben we een studiedag gepland staan dus zijn de kinderen nog een extra dag vrij. Tot ziens op dinsdag 20 oktober!

Besteding geld ouderbijdrage
Vorig schooljaar is door Corona een aantal culturele uitjes niet doorgegaan. Hierdoor was er geld van de ouderbijdrage over. Uiteindelijk hebben we er in overleg met de MR voor gekozen om dit geld in te zetten voor een cultureel project dit schooljaar. Samen met kunstenaar Serge van Empelen gaan we met alle kinderen van de school samen een mozaïek kunstwerk maken. We denken met elkaar na over een kunstwerk wat zou passen bij de school. Daarna gaat Serge het ontwerpen en komt daarna een paar dagen naar school met de kinderen het ontwerp te verfraaien met mozaïek. Op de site van Serge zijn al een paar leuke voorbeelden te vinden. http://www.kunstkameleon.nl/Home/

Na de herfstvakantie zal er vanuit de MR meer informatie volgen over de hoogte en de manier van de betalen van de ouderbijdrage van dit jaar.

Voorleeswedstrijd
Gisteren kwam de strijd in de voorleeswedstrijd tot een hoogtepunt. Na voorrondes in alle klassen van de bovenbouw werd er van elke klas een leerling afgevaardigd voor de schoolfinale. Die werd gister gehouden in het kenniscentrum. De vier leerlingen lazen voor en werden beoordeeld door een vakkundige jury. Minke uit de klas van Rik is als winnaar uit de bus gekomen. Minke mag de school vertegenwoordigen op de voorleeswedstrijd in februari in de bibliotheek van Huizen. Alle kinderen die meededen bedankt voor het mooie voorlezen. Minke gefeliciteerd!

Vraag van de maand van de GGD

LEZEN?! HOE MAAK IK HET LEUKER VOOR MIJN KIND?

Van 30 september tot en met 7 oktober is het weer Kinderboekenweek. School, boekhandels en natuurlijk de bibliotheken besteden daar volop aandacht aan. En terecht want boeken (voor)lezen is goed, leuk en leerzaam. Zoals de oude Engelse schrijver C.S. Lewis al zei ‘wie leest leeft 1.000 levens tegelijk’. Sommige kinderen houden vanuit zichzelf al van lezen, maar hoe stimuleer je kinderen die lezen niet zo leuk vinden? Neem een kijkje op de website van Jeugd en Gezin. https://www.jggv.nl/voor-ouders/opvoeden/

Copyright Gooische Montessorischool 2024, websitedesign Made by Marne