KALENDER

SCHOOLFRUIT

TIJDELIJKE WISSELING IN DIRECTIETAKEN

VOORAANKONDIGING SUCCES!SPIEGEL

KNIKKEREN EN SKEELEREN

SAMEN IN ACTIE TEGEN HET LERARENTEKORT

Kalender

Nationale voorleesdagen 

Zilveren weken week 4

Schoolfruit:

dinsdag: Mandarijn

woensdag: Komkommer 

donderdag: Sinaasappel 

Tijdelijke wisseling in directietaken

Vanaf 30 januari zal Chantal van Heusden het merendeel van de directietaken overnemen van Marijn. Chantal zal vanaf deze datum het aanspreekpunt zijn voor teamleden, ouders en andere stakeholders.

Marijn zal op school aanwezig zijn voor een bepaald aantal uren per dag en zal in de luwte haar re-integratie voortzetten. Chantal zal aanwezig zijn op dinsdagmiddag, woensdag de gehele dag (ochtenden voor groep 1-2) en op donderdag de hele dag. Op maandag en vrijdag zal Bart van de Vlist het aanspreekpunt zijn.

Deze beslissing is in goed overleg en in overeenstemming met het bestuur van Talent Primair, Bart van der Vlist, Marijn Gildemacher en Chantal van Heusden genomen.

Deze constructie zal in principe tot aan de meivakantie worden uitgevoerd. Wanneer haar herstel dit toelaat zal Marijn haar rol en taken als locatiedirecteur weer van Chantal overnemen.

Vooraankondiging Succes!spiegel 

Na de voorjaarsvakantie zullen we als school u een link sturen naar de Succes!spiegel. Dit is een meting die we twee jaarlijks afnemen om de tevredenheid van u, de kinderen en het team te meten. Dit zodat we aan de hand daarvan onze school kunnen blijven verbeteren. We hopen daarom van harte dat u de moeite wilt nemen de vragenlijst in te vullen. Op die manier krijgen we een beter beeld van onze school. 

Knikkeren en Skeeleren

Het voorjaar hangt in de lucht en dan zien we vaak dat er op het plein weer meer gebruik wordt gemaakt van knikkers en skeelers. Erg leuk om te zien dat dit zo wordt opgepakt. Om dit alles veilig en gezellig te laten verlopen hebben we daar op school een aantal afspraken over. 

Skeeleren

  • Voor het skeeleren tijdens de pauzes dragen de kinderen beschermers en een helm. 
  • Skeeleren kan niet ten koste gaan van lestijd dus als de kinderen met skeelers aan naar school komen dan uittrekken voor de bel. 

Knikkeren

  • Als de kinderen met elkaar knikkeren dan zien we geregeld dat dat tot teleurstelling leidt. Kinderen spelen het vaak in een wedstrijdvorm lopen ze het risico om de knikkers te verliezen. Wij besteden hier op school uiteraard aandacht aan maar wilt u thuis ook, als u uw kind knikkers mee naar school geeft, dit met uw kind bespreken?

Samen in actie tegen het lerarentekort 

De eerste stap daarvoor is een avond, waar we jullie van harte voor uitnodigen. Op 13 februari 2023 heten we jullie van 19.30 tot 21.30 van harte welkom in ons innovatiecentrum in Kortenhoef, waar we onder het genot van een goede bak koffie samen gaan kijken naar de meest kansrijke aanpak. We presenteren jullie de ideeën die er liggen, bieden ruimte voor nóg meer ideeën en bepalen met elkaar waar de kansen liggen voor de aanpak van het lerarentekort. Tegelijkertijd gaan we met elkaar ook eerlijk kijken waar we de beren op de weg ervaren. De avond wordt begeleid door Ynnovate, die ons meenemen in hun inspirerende en innovatieve aanpak. We willen nog niet te veel kwijt over de opzet, maar weet wel dat je brein flink geprikkeld zal worden.  

Copyright Gooische Montessorischool 2024, websitedesign Made by Marne