Met o.a.  de volgende onderwerpen.

Kinderboekenweek

Schoolplein

Holleblok perikelen

Ouderportaal

Sparen voor de schoolbibliotheek

Interne contactpersoon.

 

Veel leesplezier!

HOLLEBLOK PERIKELEN
De afgelopen weekenden heeft een groep hangjongeren huis gehouden op de scholen van het Holleblok. Daar heeft u ongetwijfeld via de media iets van meegekregen. Leek het in eerste instantie zo te zijn  dat onze school er het meeste last van had; daags na het ingooien  van maar liefst 19 ruiten op de
2e Montessorischool waren er 14 ruiten op de Parel vernield! 
Na een periode van relatieve rust een uitbarsting van vandalisme.
Van diverse kanten is ons hulp aangeboden. De Wethouder van Onderwijs, de buurtpreventievereniging, de Gemeente, de wijkagent en politie hebben aangegeven hun beste beentje voor te willen zetten om aan deze onfrisse praktijken een eind te maken. Ook diverse ouders hebben aangegeven iets te willen betekenen.Het beste zou zijn deze vandalen op heterdaad te betrappen, dus aan jullie allen wil ik vragen waakzaam te zijn en direct 112 te bellen als jullie iets verdachts zien in de buurt van de school. De vandalen houden zich m.n. op de daken van de scholen op.

OUDERPORTAAL OPEN
U heeft dinsdag 2 oktober j.l. een mail ontvangen, een gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen in het ouderportaal. Mocht er bij u iets misgegaan zijn, laat het ons dan even weten. Vooralsnog gaan we ervan uit dat alle ouders nu inzage hebben in de gegevens van hun kind.

 

SCHOOLPLEIN
De renovatie van het schoolplein vordert gestaag.  Vorige week is het klimfort afgemonteerd en de kinderen maken er volop gebruik van. Regelmatig zitten er wel 50 kinderen tegelijk op dit speeltoestel. Het tuinbedrijf heeft de afgelopen week heel veel groen aangeplant. Volgende week wordt een opbouw op de zandbak geplaatst. Direct na de herfstvakantie wordt er nog een wilgenhut neergezet en krijgt een aantal boomstammen een plek op het plein.
Op dinsdag 6 november wordt het plein feestelijk geopend. In de volgende nieuwsbrief leest u daar meer over.

 

INTERNE CONTACTPERSOON SASCHA BLOK
De 2e Montessorischool heeft de verplichting, net als alle andere scholen in Nederland,  om een interne contactpersoon aan te stellen. Wat houdt het in? Soms bent u het niet eens met de gang van zaken in school. In de meeste gevallen is een gesprek met de leerkracht of directeur voldoende om de lucht te klaren. Maar wat als u er niet uitkomt? Dan kom ik in beeld. Samen verkennen we wat vanaf dan de beste route is. Dus als u het ergens niet mee eens bent, bespreek het met mij. Hoe eerder, hoe beter. Gelukkig kent u de korte lijnen binnen onze school en is het meestal niet nodig.  Mocht het wel nodig zijn, dan hoor ik het graag. Sascha.

 

FIETSEN IN DE FIETSENREKKEN.
Met de kinderen hebben we de afspraak gemaakt dat zij hun fietsen alleen maar in de fietsenrekken mogen plaatsen. Als de banden te dik zijn dan mogen ze hun fiets tegen de rekken aan plaatsen. Er zijn fietsenrekken genoeg. Mogelijk kunt u uw kind een handje helpen hun fiets goed te stallen. Ook verzoeken wij u nogmaals NIET te  fietsen op het schoolplein.  

PARKEREN MET DE AUTO
Het mooie weer houdt maar aan, waardoor gelukkig veel ouders en kinderen lopend of met de fiets naar school gaan. Waarschijnlijk zal na de herfstvakantie het weer er anders uitzien en  komen meer ouders met de auto de kinderen naar school brengen. Wilt u dan zo vriendelijk zijn bij het wijkcentrum of achter de Boni te parkeren, zodat de bewoners van de Tijm geen overlast van verkeerd geparkeerde auto’s hebben?  In het verleden hebben we deelgenomen aan het project   “de Verkeersslang”.  Dit project was erop gericht dat de ouders zo min mogelijk met de auto hun kinderen naar school brachten. Toen was het percentage “goede verkeers- bewegingen “ zoals lopen, fietsen, carpoolen en verstandig parkeren rond de  90 % . Het zou toch prachtig zijn als we dit percentage weer gaan halen.

KINDERBOEKENWEEK OP DE 2E MONTESSORISCHOOL
Op woensdag 3 oktober is er in de school een speurtocht. De kinderen moeten in groepjes figuren bij elkaar zoeken, die vrienden van elkaar zijn:  Zo zijn er bijv. Jip en Janneke, Woezel en Pip, Ernst en Bobbie etc. De groepen  5 t/m 8 houden een voorleeswedstrijd. In de kinderboekenweek zijn de voorrondes en op de laatste dag de finale. De winnaar wint een boekenbon. De groepen 5 t/m 8 ( en eventuele heel goede lezers uit de groepen 3-4) gaan bij ‘t Startblok en de onderbouw voorlezen. 
INLOOPMOMENT

Donderdag 11 oktober is de laatste dag van de Kinderboekenweek met om 8.30 uur  een inloopmoment voor alle ouders. Ouders kunnen dan in de klas de verhaaltjes etc. zien die de kinderen in de week gemaakt hebben.

BEZOEK AAN DE BIBLIOTHEEK
Vandaag gaan de beide groepen 5-6 naar de bibliotheek in Huizen. Dit bezoek stond natuurlijk helemaal in het teken van de kinderboekenweek. Dit jaar is het thema vriendschap. Een onderwerp dat goed aansluit op onze gouden Kanjerweken en onze groepsvormende activiteiten in de eerste periode van het schooljaar.

 

GRATIS KINDERBOEKEN VOOR DE SCHOOLBIBLIOTHEEK
Van 3 t/m 14 oktober is het weer Kinderboekenweek. Deze keer staat ‘Vriendschap’ centraal. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’. Wij willen graag het (voor)lezen van kinderboeken stimuleren en zouden het leuk vinden om samen met u en de kinderen onze schoolbibliotheek uit te breiden met de nieuwste, spannendste en leukste kinderboeken! Hoe meer ouders meedoen, hoe meer boeken we kunnen uitzoeken!
Hoe werkt de Schoolbieb-actie?

  • U koopt van 3 t/m 14 oktober 2018 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale Brunawinkel en levert de kassabon in op school.
  • Lever de kassabonnen vóór 1 november 2018 in op school bij Hanneke. Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna-winkel.
  • Een Bruna-winkelmedewerker telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op en de school ontvangt een waardebon.
  • De school mag t/m 15 december 2018 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel. Wij hopen dat u samen met de kinderen meedoet, want leesplezier creëren we samen! Kijk voor de actievoorwaarden op bruna.nl/schoolbieb.

KIJKJE NEMEN BIJ MUZIEKLES

Maandag 15 oktober a.s. geeft Annemarie een “open”muziekles.  Om een indruk te krijgen wat de kinderen tijdens zo’n muziekles doen, nodigen wij u van harte uit bij deze les aanwezig te zijn. Hieronder staan de tijden vermeld dat u bij de groep van uw kind aanwezig kunt zijn. Graag vragen wij u op tijd aanwezig te zijn.

8.45   –   9.15 uur     : Groep Sascha
9.15   –    9.45 uur    : Groep Sylvia
10.00 – 10.30 uur    : Groep Yolanda
10.30 – 11.00 uur     : Groep Wilmi
11.00 – 11.30 uur      :  Groep Coby
11.30 – 12.00 uur      : Groep Rik
12.30 – 13.00 uur     : Groep Ria
13.00 – 13.30 uur     : Groep Mieke

 

 

 

BIBLIOTHEEK HERFST 2018
In de bibliotheek staan ze te trappelen om te beginnen met alle leuke programma’s voor de basisscholen en andere leuke activiteiten voor de jeugd.  Te beginnen met de kinderboekenweek.
In de bibliotheek is dan heel veel leuks te beleven.
Na schooltijd is er elke middag een speurtocht. In de speeltuin Ons Genoegen in Laren wordt op woensdagmiddag 10 oktober de fantastische spelletjesmiddag georganiseerd van 14.00 tot 16.00 uur.

 

Copyright Gooische Montessorischool 2024, websitedesign Made by Marne