SCHOOLKAMP

HANDLE WITH CARE

SCIENCE SHOW: MAD SCIENCE

Schoolkamp
In overleg met de MR is besloten om voorlopig nog geen locaties voor het schoolkamp van de groepen 3&4 en 5&6 te boeken. Dit omdat we niet weten of we later in het jaar op kamp kunnen gaan gezien de Coronaregels die dan misschien nog steeds gelden. We hebben in eerste instantie nog heel enthousiast locaties gezocht maar daarbij is gebleken dat de vaak een hoge prijs betalen mochten we het ter zijner tijd willen annuleren. Om deze kosten te voorkomen hebben we besloten op dit moment nog geen locatie voor schoolkamp te boeken. Later in het jaar zullen we dan bekijken of we toch op kamp kunnen en in welke vorm dat dan nog haalbaar is. De kamplocatie voor groep 7&8 is al wel vastgelegd.

Handle with care
Vanaf 2 november 2020 doen we mee aan het project ‘Handle with Care’ waarin wij samenwerken met de politie en Veilig Thuis. Het doel van dit project is om een leerling, die huiselijk geweld en/of kindermishandeling heeft meegemaakt en waarbij de politie is ingeschakeld, de volgende dag op school een veilige omgeving te bieden. Uit onderzoek blijkt dat dit veel verschil uitmaakt. In de bijlage bij deze nieuwsbrief is een brief met uitgebreide informatie over dit project toegevoegd.

Science show: Mad science
Mad Science komt op de 2e Montessorischool! Komende woensdag 28 oktober zal Mad Science, net als vorig jaar, onze school met een bezoek vereren. Na een knallende aftrap met een spectaculaire science show op 28-10-2020, kunnen leerlingen van groep 3 t/m 8 zich inschrijven voor de naschoolse wetenschap- en techniek cursus. De cursus is op dinsdag om 14:30, vanaf 1-12-2020. De lessen duren een uur. De kinderen worden zes weken lang meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties. Elke week staat een nieuw thema centraal en wordt de wetenschap en techniek die daarachter zit uitgelegd. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als een echte wetenschapper! De cursus van dit schooljaar heet Extreme Elementen. Tijdens deze cursus nemen we een kijkje in de wereld van warmte, de aarde, krachten en eenvoudige machines. Een uitgebreid programma waar je zeker veel van gaat leren! Na de show krijgen de kinderen de inschrijfinformatie mee naar huis. Minimaal 15 en maximaal 24 kinderen per cursusgroep. Bij minder inschrijvingen gaat de cursus niet door. Bij voldoende inschrijvingen (30+) kan er een tweede groep starten. Inschrijven kan t/m 23-11-2020. Schrijf alvast in op nederland.madscience.org

Copyright Gooische Montessorischool 2024, websitedesign Made by Marne